► Civil szervezetek

Mérki Diákok Szövetsége

Cím: 4352 Mérk, Béke utca 19.
Elnök: Méhészné Szabó Erzsébet
Célja: Az iskolában tanuló gyermekek jogainak érvényesítése, szabadidős programszervezés stb. A MÉDISZ, a Mérki Diákok Szövetsége az iskolán belül működik.

 

Mérk-Vállaj HUBERTUS Vadásztársaság

Hivatásos vadász: Csoba István
Telefon: +3630 205-9481
Célja: Vadászidényben jó vadászati lehetőségek biztosítása. őzbak vadásztatás, sutázás, vaddisznó lesvadászat, igény esetén hajtásból, apróvad vadásztatás (fácán, nyúl).

Vadászati lehetőség a vadásztársasággal előzetesen egyeztetett időpontban lehetséges !

Mérk – Vállaj Nemzetiségi Sport Egyesület

Cím: 4352 Mérk, Hunyadi utca 99.
Elnök: Reszler Pál
Titkár: Szabóné Rost Mária
Gazdasági felelős: Faragó István
Nemzetiségi koordinátor: Freund József
Edző: Szimuly Gábor
Zene: Futbalistáink dala

Mérk Kinizsi SE

Cím: 4352 Mérk, Hunyadi utca 44.
Elnök: Szűcs Sándor
Edző: Szűcs Sándor

A Mérk Kinizsi Sportegyesület 2004 márciusában alakult meg. Az egyesületen belül működik az Erőemelő Szakosztály.

Mérk községben az erőemelés 1985-ben kezdődött. Két fiatalember, Aradi Ferenc és Szűcs Sándor a sportpálya öltözőjének egy fűtetlen helyiségében kezdte el a súlyok emelgetését. Először furcsán nézték őket az emberek, hisz mínusz fokokban nem sok ember edz, főleg nem atlétában, de lassan megszokták, mert létszámuk nőtt. 1988-ban a község vezetése úgy döntött, hogy a kultúrház egyik termét átalakítják edzőteremmé. A teremben az addig használt eszközök egy sarokban elfértek. Beindult az emberi fantázia, és elkészültek a különböző kondicionáló gépek, melyeknek nincs párja az országban. Érdekesség az a lábizom-fejlesztő, melynek ellensúlya három csatornafedél. Az eszközök folyamatosan bővültek, napjainkra a felszerelés kielégítő. Az edzőterem látogatottsága folyamatosan nőtt, kevés fiú van a községben aki nem próbálta ki a súlyzókat. Kialakult egy csapat mely szerette volna összemérni erejét másokkal. Szerencsére elterjedtek a falu- és városnapok, ahol az erős emberek versenye látványos műsorszámként szerepelt. Az itt elért sikerek hatására 2002-ben a csapat benevezett a Magyar Erőemelő Szövetség által szervezett versenyekre. A hosszú, kitartó munka meghozta az eredményeket.

A Mérk Kinizsi SE csapata az országos ranglistán évek óta folyamatosan haladt előre. 2011. évben az erőemelő csapat I. helyezést ért el.

Az Erőemelő csapatbajnokságban 1. helyezett csapat tagjai: Orosi Tamás, Orosi József, László Márk, Bódi András, Bódi Attila, Rácz Dávid, Böszörményi Gergő, ifj. Szűcs Sándor, Haga Tibor, Görög László, Szűcs Sándor, Aradi Ferenc.

Szűcs Sándort az erőemelő edzők között a II. legjobb edzőnek választották.

A 2012 évi versenysorozatában tavasszal 3 verseny került lebonyolításra.

Március 31-én Tab városa rendezte a RAW Erőemelő Magyar Bajnokságot.

A RAW versenyeken segédeszközöket (csuklószorító, öv, fekvenyomó ruha) nem lehet használni. A RAW versenyek népszerűsége növekszik, hisz itt nem dominál a szerelések minősége. Nagyobb kluboknál 4-5verseny után új fekvenyomó ruhákat vesznek. Nálunk forró vízben áztatjuk,igy összehúzódik a ruha, s használhatjuk újra. A versenyt csapatunk nyerte, a győztes csapat tagjai: Orosi József, Bódi Attila Rácz Dávid, László Márk,Bódi András, ifj Szűcs Sándor.

Április14-15-én Orosházán került megrendezésre az Erőemelő Magyar Bajnokság, ahol csapatunk III helyezést ért el.

A csapat tagjai közül ki kell emelni Orosi József teljesítményét, aki országos csúccsal nyerte a versenyt. Ünnepélyes keretek között itt kaptuk meg a 2011-évi teljesítményekért a díjakat. Itt írták alá a szerződést, mely szerint Orosháza a 2014. évben Ifjusági Fekvenyomó Vb_t rendez. A díszvendég Erdei Zsolt/Madár/ volt.

Április 28-29-én Jánoshalmán rendezték az Ifjúsági, Junior, Masters Magyar Bajnokságot.

Ezen a versenyen 11 fővel indultunk. Ifjusági csapatunk I. helyezett lett, Junior csapat II. helyezet Masters csapatunk III helyezést ért el. Ki kell emelni a Masters csapatot ahol a legidősebb versenyzőnk 62 éves /nem látszik rajta/ Ők példát mutatnak a fiataloknak a küzdeni tudásból. A csapat tagjai Görög László, Oszlánszki Sándor, Haga Tibor, Szűcs Sándor, Aradi Ferenc, Gesztmájer László.

A tavaszi szezon után folytatódik a felkészülés az őszi szezonra. A konditermben folytatódik a mindennapi munka, egyre többen látogatják az edzőtermet.