📌 TOP-2.1.3-15-SB1-2016-00022

 
A kedvezmĂ©nyezett neve: MĂ©rk NagyközsĂ©g ÖnkormĂĄnyzata

A projekt címe: Belvízelvezetés Mérk nagyközségben

A szerzƑdött tĂĄmogatĂĄs összege: 139 883 500 Ft

A tåmogatås mértéke (%-ban): 100%

 

A projekt tartalmĂĄnak bemutatĂĄsa

Jelen pĂĄlyĂĄzat keretĂ©ben MĂ©rk NagyközsĂ©g ÖnkormĂĄnyzata cĂ©lkĂ©nt tƱzte ki a telepĂŒlĂ©s csapadĂ©kvĂ­z elvezetƑ rendszerĂ©nek kiĂ©pĂ­tĂ©sĂ©t Ă©s fejlesztĂ©sĂ©t.

A beruhĂĄzĂĄs sorĂĄn megfelelƑ csapadĂ©k- Ă©s belvĂ­z elvezetƑ hĂĄlĂłzat kerĂŒl kialakĂ­tĂĄsra a telepĂŒlĂ©s belvĂ­z szempontjĂĄbĂłl veszĂ©lyeztetet terĂŒletein. A fejlesztĂ©s eredmĂ©nyekĂ©nt biztosĂ­tottĂĄ vĂĄlik a terĂŒlet csapadĂ©kvĂ­z elevezetĂ©se a kĂĄrok megelƑzĂ©se Ă©rdekĂ©ben, valamint a talajba törtĂ©nƑ visszaszivĂĄrgĂĄs.

 

A kiĂ©pĂ­tĂ©sre kerĂŒlƑ bel- Ă©s csapadĂ©kvĂ­zvĂ©delmi lĂ©tesĂ­tmĂ©nyek hossza 4133 folyĂłmĂ©ter. A megfelelƑ vĂ­zelvezetĂ©s biztosĂ­tĂĄsĂĄval megszƱnik az utak Ă©s burkolt felĂŒletek ĂĄllagĂĄnak romlĂĄsa is. A fejlesztĂ©s cĂ©lja a lakĂłingatlanok belvĂ­zveszĂ©lyĂ©nek csökkentĂ©se, az utak vĂ©delme, a csapadĂ©kvĂ­z megfelelƑ szĂ­nvonalĂș elvezetĂ©se Ă©s a megĂ©pĂŒlt hĂĄlĂłzat fokozatos rekonstrukciĂłja. A beruhĂĄzĂĄs hozzĂĄjĂĄrul a telepĂŒlĂ©s környezeti ĂĄllapotĂĄnak javĂ­tĂĄsĂĄhoz, a helyi vĂ­zkĂĄr csökkentĂ©sĂ©hez.

 

A TerĂŒlet- Ă©s TelepĂŒlĂ©sfejlesztĂ©s OperatĂ­v Program keretĂ©ben MĂ©rk NagyközsĂ©g ÖnkormĂĄnyzata 100%-os tĂĄmogatĂĄsi intenzitĂĄsĂș vissza nem tĂ©rĂ­tendƑ eurĂłpai uniĂłs tĂĄmogatĂĄsban rĂ©szesĂŒlt.

 

A projekt azonosĂ­tĂł szĂĄma: TOP-2.1.3-15-SB1-2016-00022

A projekt megvalósítåsånak befejezése: 2019.04.30.

 

Zåróközlemény

Jelen pĂĄlyĂĄzat keretĂ©ben MĂ©rk NagyközsĂ©g ÖnkormĂĄnyzata cĂ©lul tƱzte ki a telepĂŒlĂ©s csapadĂ©k- Ă©s belvĂ­zelvezetƑ rendszerĂ©nek kiĂ©pĂ­tĂ©sĂ©t Ă©s fejlesztĂ©sĂ©t. A projekt keretĂ©ben MĂ©rk telepĂŒlĂ©sen több belterĂŒleti utcĂĄban kerĂŒlt kiĂ©pĂ­tĂ©sre, illetve fejlesztĂ©sre a csapadĂ©k- Ă©s belvĂ­zelvezetƑ rendszer.

A projekt cĂ©lja a csapadĂ©k- Ă©s belvĂ­z biztonsĂĄgos elvezetĂ©se a kĂĄrok megelƑzĂ©se Ă©rdekĂ©ben. A fejlesztĂ©ssel Ă©rintett terĂŒleten biztonsĂĄgossĂĄ vĂĄlt a csapadĂ©kvĂ­z helyben tartĂĄsa az egyre szĂ©lsƑsĂ©gesebbĂ© vĂĄlĂł idƑjĂĄrĂĄsi körĂŒlmĂ©nyek között is. A kiĂ©pĂ­tĂ©sre kerĂŒltek a csapadĂ©k- Ă©s belvĂ­zvĂ©delmi lĂ©tesĂ­tmĂ©nyek. A megfelelƑ vĂ­zelvezetĂ©s biztosĂ­tĂĄsĂĄval megszƱnik az utak Ă©s a burkolt felĂŒletek ĂĄllagĂĄnak romlĂĄsa is. A fejlesztĂ©s cĂ©lja a lakĂłingatlanok belvĂ­zveszĂ©lyĂ©nek csökkentĂ©se, az utak vĂ©delme, a csapadĂ©kvĂ­z megfelelƑ szĂ­nvonalĂș elvezetĂ©se.

A beruhĂĄzĂĄs hozzĂĄjĂĄrul a telepĂŒlĂ©s környezeti ĂĄllapotĂĄnak javĂ­tĂĄsĂĄhoz, a helyi vĂ­zkĂĄr csökkentĂ©sĂ©hez, s ezĂĄltal Ă©lhetƑbbĂ© vĂĄlik a telepĂŒlĂ©s.

A TerĂŒlet- Ă©s TelepĂŒlĂ©sfejlesztĂ©s OperatĂ­v Program keretĂ©ben MĂ©rk NagyközsĂ©g ÖnkormĂĄnyzata 100 %-os tĂĄmogatĂĄsi intenzitĂĄsĂș, vissza nem tĂ©rĂ­tendƑ EurĂłpai UniĂłs tĂĄmogatĂĄsban rĂ©szesĂŒlt.

 

A projekt azonosĂ­tĂł szĂĄma: TOP-2.1.3-15-SB1-2016-00022

A projekt cĂ­me: „BelvĂ­zelvezetĂ©s MĂ©rk NagyközsĂ©gben”

A szerzƑdött tĂĄmogatĂĄs összege: 139 883 500 Ft.

A projekt megvalósítási idƑszakának kezdƑ idƑpontja: 2017. augusztus 01.

A projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2020. szeptember 30.

A projekt az Európai Unió tåmogatåsåval, az Európai Regionålis Fejlesztési Alap tårsfinanszírozåsåval valósult meg.