Mérk Nagyközség Önkormányzata
 

A kedvezményezett neve: Mérk Nagyközség Önkormányzata

A projekt címe: Belvízelvezetés Mérk nagyközségben

A szerződött támogatás összege: 139 883 500 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 100%


A projekt tartalmának bemutatása

Jelen pályázat keretében Mérk Nagyközség Önkormányzata célként tűzte ki a település csapadékvíz elvezető rendszerének kiépítését és fejlesztését.

A beruházás során megfelelő csapadék- és belvíz elvezető hálózat kerül kialakításra a település belvíz szempontjából veszélyeztetet területein. A fejlesztés eredményeként biztosítottá válik a terület csapadékvíz elevezetése a károk megelőzése érdekében, valamint a talajba történő visszaszivárgás.


A kiépítésre kerülő bel- és csapadékvízvédelmi létesítmények hossza 4133 folyóméter. A megfelelő vízelvezetés biztosításával megszűnik az utak és burkolt felületek állagának romlása is. A fejlesztés célja a lakóingatlanok belvízveszélyének csökkentése, az utak védelme, a csapadékvíz megfelelő színvonalú elvezetése és a megépült hálózat fokozatos rekonstrukciója. A beruházás hozzájárul a település környezeti állapotának javításához, a helyi vízkár csökkentéséhez.


A Terület- és Településfejlesztés Operatív Program keretében Mérk Nagyközség Önkormányzata 100%-os támogatási intenzitású vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült.


A projekt azonosító száma: TOP-2.1.3-15-SB1-2016-00022

A projekt megvalósításának befejezése: 2019.04.30.


Az oldalon található tartalom Mérk Nagyközség Önkormányzata tulajdonát képezi. | webDesign